21 September 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Snart dags för Askersunds Lakeside Pride

Snart går startskottet för Lakeside Pride i Askersund. Foto: Drahomír Posteby-MachSnart går startskottet för Lakeside Pride i Askersund. Foto: Drahomír Posteby-Mach

Lakeside Pride arrangeras i Askersund, för tredje året i rad, under vecka 40. Bakom arrangemanget finner man Sjöängen, Askersunds kommun och Zinkgruvan Mining AB. På schemat står flaggkortege, regnbågsmässa, bio, föreläsningar och mötesplats på torget, samt plats för frågor och funderingar om HBTQI.

Programmet riktar sig till människor i alla åldrar och beskrivs som både gediget och varierat.

Den kända operasångaren Rickard Söderberg skulle ha deltagit i Pride-galan den 3 oktober, som dessvärre fick ställas in på grund av covid-19, men han medverkar istället via en särskild Lakeside Pride-hälsning i sociala medier.

Alla är välkomna

– Att öppet och aktivt visa respekt är mycket viktigt! Till Sjöängen och till Askersunds kommun är alla varmt välkomna, säger Daniel Eriksson, kultur- och evenemangschef på Askersunds kommun.

– För oss som en av kommunens största arbetsgivare är det jätteviktigt att jobba med de här frågorna. Som en av arrangörerna till Lakeside Pride vi vill visa vårt engagemang för människors lika värde och vikten av inkludering och mångfald, säger Monika Andersson, kommunikationsansvarig på Zinkgruvan Mining.

– Alla är vi olika vilket borde ses som positivt. Man kan lära mycket av varandra, mer än man ibland tror, säger Milla Weststrand Söderholtz och Elin Weststrand Söderholtz, engagerade kommuninvånare i planeringsgruppen.

Stöd genom att flagga

Arrangörerna har via sociala medier gått ut med en uppmaning till stöttning under vecka 40: ”flagga med oss!” Under veckan då Lakeside Pride går av stapeln kommer hela Askersunds kommun, Zinkgruvan Mining AB och Ica att hissa Pride-flaggan.

– Pride-flaggan står för allas lika värde oavsett sexuell läggning med respekt och tolerans för din medmänniska. Häng på och sätt färg på hela kommunen, skriver man i ett pressmeddelande.

Hela programmet till Lakeside Pride går att se HÄR

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-16 20:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.