Gå till innehåll
Askersund / Näringsliv

Lagerbutik saknar brandskydd

Publicerad: 12 February 2024 17:30

Förra veckan försattes ytterligare ett av familjen Gyllings bolag i konkurs, Silkflower Holding AB. Det är det sjätte av Gyllings företag som försatts i konkurs på en månad. I en butik, Lagerbutiken Askersund pågår konkursutförsäljning av varor från Silkflower import AB:s konkurs, trots att lokalen, enligt vad Sydnärkenytt erfar, saknar godkänt brandskydd, eller utrymningsvägar. Något butiken ska ha saknat under hela sin existens.

Enligt samma källa saknar butiken helt bygglov och godkännande  för affärsverksamhet. Butiken öppnade för några år sedan, Syftet var då att sälja andrasortering av det som SIlkflower importerade.

– Det är tyvärr ingen hemlighet Sydnärkes miljöförvaltning legat lite efter när det gäller den här typen av tillstånd och tillsyn, min bild är att det helt enkelt inte hunnits med, därför har verksamheten kunnat fortsätta utan erforderliga till stånd och bygglov,  säger Caroline Dieker, (M) kommunstyrelsens ordförande.

Påverkar de här konkurserna Askersunds kommun på något sätt?

– Det är självklart så att konkurser i den här storleksordningen påverkar en så lite kommun som Askersund. Vi behöver våra företag. Men vi har inga större oavslutade affärer med något av de här bolagen. Men det finns en obetald faktura på en vatten och avloppsanslutning vid den fastighet där Byggmax-varuhuset.

Annons

askersund