Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 July 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Krock på väg 50

Två personbilar är inblandande i olyckan strax norr om Askersund. Foto: Christian VargahedTvå personbilar är inblandande i olyckan strax norr om Askersund. Foto: Christian Vargahed

Räddningstjänsten har larmats till en trafikolycka på riksväg 50 strax norr om norra infarten till Askersund. Larmet kom in några minuter efter 20.

- Det är två personbilar som har gått ihop, ambulans har just anlänt och räddningstjänsten är på väg, uppger SOS Alarm, som inte vet om vägen kommer att stängas av.

- Men jag föreställer mig att det är rätt rörigt.

Olyckan skedde i södergående riktning på den mötesfria vägen.

- Det var en personbil som körde in i bakändan på en a-traktor, berättar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisregion Bergslagen, senare på kvällen.

Båda bilarna hamnade i diket, men ingen person behövde föras till sjukhus. Tidvis var vägen avstängd, men vid niotiden kunde trafik passera, om än långsamt.

- Personbilsföraren är dels misstänkt för att inte ha anpassat avståndet till framförvarande fordon, dels för att ha kört en bil med körförbud, även om föraren anser sig ha en godtagbar förklaring till det senare.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-16 20:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.