Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 May 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Kommunen på gång med ny badplats i Åmmeberg

Till sommaren 2022 hoppas Askersund kommun ha en helt ny badplats i Åmmeberg klar. En lämplig plats har hittats och en tjänsteskrivelse har gjorts som berättar att två miljoner kronor lär krävas för att få badplatsen i ordning.

​Det blev ju ingen badplats vid Kolarängen, vid Åmmelången, som Askersund kommun hade hoppats på. Kommunen och markägaren kom inte överens om priset och i februari i år beslutade kommunen att inte gå vidare med planerna där.

Investering på två miljoner kr

Men nu har man hittat ny mark där läget ser ljusare ut.

Badplatsen ska ligga vid ett område där fastigheterna går under namnet Alsnäs. Fastighetsägare närmast är positiva till planerna och Askersund kommun tror att man ska ha badplatsen klar till midsommar 2022.

Det behöver dock göras en hel del jobb innan.

Det ska bland annat placeras en brygga, hopptorn och toaletter på platsen och en väg till och från badplatsen behöver byggas. En investeringsbudget på två miljoner kronor behöver avsättas 2022 för projektet.

Starka argument mot badplats kan hindra

Närmaste fastighetsägare till badplatsen är alltså positiva. Några fler behöver dock tillfrågas innan allt är hundra procent klart.

“Kultur- och tekniknämnden ger förvaltningen i uppdrag att ha dialog med invånare i Åmmeberg som bor nära nya badplatsen. Om det i dialogen framkommer starka argument mot att anlägga badplats på platsen omprövas ovanstående beslut av nämnden”, står att läsa i tjänsteskrivelsen som undertecknats av Susanne Jarl. Teknisk chef hos Askersunds kommun.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-22 12:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.