13 July 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Varför inte hyra ut lådcyklar i Askersund?

Att köpa in cyklar likt de ovan är något som borde göras för främst turisters skull, anser Örjan Lönnqvist. Foto: Motorhandel.seAtt köpa in cyklar likt de ovan är något som borde göras för främst turisters skull, anser Örjan Lönnqvist. Foto: Motorhandel.se

Medborgarförslagen duggar tätt i Askersund. Örjan Lönnqvist är den senaste i raden, han anser att Askersunds kommun ska inhandla trehjuliga el-lådcyklar som kan hyras ut vid hamnen.

Förslaget inkom i fredags och Örjan Lönnqvist anser att det är ett sätt att utveckla turistattraktionen i Askersund. Han är dock sparsam med antalet cyklar som han tycker att kommunen ska inhandla.

"Det skulle gagna Askersund"

I medborgarförslag står följande.

"Jag föreslår att kommunen inhandlar två trehjuliga eldrivna lådcyklar som Turistbyrån i hamnen kan hyra ut halv- eller heldag. Jag tänker så här - många turister kommer hit i husbil eller husvagn - och kanske har med sig barn/barnbarn.

Man blir låsta till hamnen och dess närområde. Med möjlighet att hyra lådcykel kan man se mer av vår vackra stad. Har sett många andra kommuner göra på detta sättet. Även i Danmark är det väldigt vanligt.

Priset bör vara en symbolisk summa. Tror detta skulle gagna Askersund som sommarstad ännu mer än det gör idag"

"Hänvisar till privata aktörer"

Hyr kommunen ut cyklar idag månne?

- Turist- & Evenemangsbyrån hyr inte ut cyklar idag, utan hänvisar till privata aktörer som hyr ut cyklar och annan fritidsutrustning,  konstaterar Henrik Olofsson, utvecklingschef hos Askersunds kommun.

Vad tycker ni om förslaget?

- Medborgarförslaget har kommit in alldeles nyligen och vi har ännu inte skrivit något svar, så det är för tidigt att uttala sig om vad vi kommer att komma fram till. Idén med uthyrning av lådcyklar känns spontant bra.

- Vår grundinställning är dock att vi inte vill konkurrera med privata aktörer, så en rimlig slutsats torde vara att vi i första hand kommer att föra idén vidare till dessa, avslutar Henrik Olofsson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-11 12:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.