25 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Klappat och klart - nu är tv-inspelningen över

Petra Ljungberg packar ihop, glad och nöjd efter tiden i Askersund.Petra Ljungberg packar ihop, glad och nöjd efter tiden i Askersund.

Nu är filminspelningen i Askersund avslutad. Söndag 12 maj var sista speldagen för det underhållningsprogram i realityform som SVT beställt. Arbetet har utförts av Meter Television och andra bolag.

En stor kupp har förövats i staden av några personer. Poliser har bedrivit en klappjakt på förövarna. Det har varit en tävling mellan två gäng, förövare och poliser med oviss utgång. Hur det slutade får vi veta när programmet sänds i september på bästa sändningstid. 

TV-teamets David Hjertén kvar i högkvarteret i Askersund med ...

Björn Warén, projektledare:

– Arbetet har gått bättre än förväntat. Nu återstår klippning och redigering och det sker i Stockholm. Själva programidén är inte förbrukad men att ha Askersund som brottsplats en gång till är inte troligt, tyvärr.

På TV i höst

I spaningshögkvarteret pågick det avslutande arbetet. Mängder med föremål och utrustning ska samlas in och sändas iväg. När allt efterarbete är klart kan staden och innevånarna återgå till sin vanliga gamla lunk som om ingenting hade hänt. Då höstmörkret sänker sig är det säkert många ortsbor som kommer att bänka sig framför TV-apparaten.

... Thyra Olsson och Sara Idre.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-14 20:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.