13 August 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Närboende kräver att gym dämpar sig

Inge Johansson bor på Sjötullsgatan, granne med Forma Gym. Han tycker att gymmet stör alldeles för mycket med hög musik och har nu skrivit till Sydnärkes Miljöförvaltning om detta.

​Inge skriver att han flyttade in i sin bostadsrätt på Sjötullsgatan 2018 för att få bo i lugn och ro på ålderns höst. “Men ack så fel vi hade, ett miljöproblem uppstod tämligen omgående och fortgår fortfarande”, sammanfattar han sin situation.

“Kan inte sitta på balkongen”

Inge skriver vidare i sin text.

“Gymmet Forma, som ligger endast tio meter från vårt boende tar ingen som helst hänsyn gällande störande ljud (hög popmusik vid gympapass). De har dörrar öppna utåt vid varmt väder och nu i Corona-tider har man flyttat ut och spelar hög musik några kvällar i veckan vid sina pass. Detta är oerhört störande för oss boende som bor väldigt nära gymmet. Man kan inte sitta ute på balkongen på grund av oljudet.

Jag har haft mejlväxlingar utan resultat eftersom gymmet ej tar hänsyn till nära boende. I exempelvis Örebro och Helsingborg, där jag tränat, förlägger man utomhusträningen i någon park eller liknande så man ej stör. Det kallar jag hänsyn.

Tråkigt att man inte i Askersund gör samma sak”, skriver Inge Johansson och avslutar med att han begär att miljörförvaltningen kommer ut och gör en mätning av ljudet under något av gymmets utomhuspass.

”Är inget jätteljud precis”

Oscar Palm från Forma Gym känner till Inges frustration över situationen.

- Vi har försökt att rätta till så gott det går genom att prata med instruktörer att ha dörrar stängda vid pass och ej spela för hög musik. Samtidigt är det så att gymmet fanns här redan när boendet på Sjötullsgatan byggdes, så ljud har alltid funnits här.

Hur är det med de där utomhuspassen?

- De pass vi har utomhus har vi på vår innergård och innergården är inte vid Inges balkong. Visst det spelas musik där, men det är inte något jätteljud precis. Det är heller inga utepass på sena kvällar. Sen försöker vi vara mycket ute nu på grund av covid-19.

Enligt Oscar har man inte mottagit klagomål om oljud som stör tidigare.

- Nej, inte för Askersund och heller inte för någon av våra anläggningar i Kumla, Hallsberg eller Laxå, avslutar Oscar Palm.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-31 11:41
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.