Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
26 November 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Kikki Danielsson sjöng i Askersunds Kyrka

Ett par hundra åskådare var i Landskyrkan för konsert med Kikki Danielsson. Foto: Olle WidellEtt par hundra åskådare var i Landskyrkan för konsert med Kikki Danielsson. Foto: Olle Widell

Sångerskan Kikki Danielsson uppträdde i lördag kväll i Landskyrkan i Askersund. Hon varvade nya och gamla låtar och fick även publiken att skratta flera gånger genom sin humor.

I ett pressmeddelande stod följande:

”Kikki på höstturné med stopp i olika kyrkor. Med sig har hon nya albumet ”Ängel med sorgkant” och självbiografin ”Du vet ingenting om mig”. Turnén har döpts till ”Himlen kan vänta”.  Att sjunga i kyrkor är alltid en upplevelse. Den vackra klangen och den unika miljön skapar en stämning man inte får uppleva i andra lokaler. Detta blir en underbar höst att se fram emot”.

För att övertyga sig om detta uttalande hade 190 personer infunnit sig i kyrkan. Med sig hade Kikki Sören ”Sulo” Karlsson på gitarr och sång, Katja Ahlsell klaviatur och sång, Gunnar Frick pedal steel-guitar, dragspel och klaviatur.

Kikki Danielsson har varit professionell sen slutet av 60-talet som country- och dansbandssångerska. Hon har tävlat tio gånger i Melodifestivalen i Sverige och en gång i Norge och sålt 3,5 miljoner skivor. Hon sjunger glada svängiga dansbandslåtar eller sentimentala countryballader om olycklig kärlek och är utsedd till hedersmedborgare i Nashville.

Det bjöds på sånger från senaste skivan blandat med hennes mest kända.

En plats i solen, Sången ska klinga, Några steg på botten, Bollnäs is not exactly Nashville, Midnight Sunshine, It´s a hard country, Några mil i mina skor, Amazing grace, Låt aldrig skuggorna slå rot, There goes my everything, Jag trodde änglarna fanns bara i himlen, Bra vibrationer, Visseltofta-Osby-Tennessee och som extranummer Rock´n Yodel.

Henrik Holmstrand och Åsa Täpp från Mullhyttan ville tacka för konserten. Henrik Holmstrand och Åsa Täpp från Mullhyttan ville tacka för konserten.

Förutom att sjunga bjöd Kikki även på sig själv.  

”Tidigare var jag 156,5 cm, nu är jag 153, det är ingen skillnad om jag står eller sitter". Om kulturpriset i hemstaden Bollnäs, “Nu är jag kultur”. Om Hänt Extra, “Jag har fått veta mycket om mig själv och hur man går ner i vikt med hjälp av vibrator”. Om självbiografin, "Det är en bra bok, den handlar om mig”.

Publiken visade sin uppskattning genom att sjunga med och applådera. Kikki Danielsson och bandmedlemmar tackade för en underbar kväll och åhörarna instämde säkert i det.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-14 12:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla