28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Stor Askersundstrupp seglar i Junior-SM

Gustav Fredriksson i Laser Radial har chans på Topp 20 i den hårda konkurrensen. Foto: Peder ThunanderGustav Fredriksson i Laser Radial har chans på Topp 20 i den hårda konkurrensen. Foto: Peder Thunander

SEGLING; Direkt efter seglarskolan packade nio av Askersund-seglarna sina båtar till JSM som seglas under helgen i Göteborg.

Askersund representeras i Optimist av Ebba Fredriksson, Lovis Kläre och Gunnar Wistrand. I Laser 4.7 av Lina Dahlström, Oliver Lindqvist och i Laser Radial av Ellen Fredriksson, Gustav Fredriksson, Henric Thunander och Max Berström.

Lina var i täten

Lätt vind och ström präglade första dagen på JSM. Lina var den av Askersundarna som bemästrade vinden bäst och låg efter fredagens tre seglingar delad 5.a i Laser 4.7 dam . Gunnar seglade även mycket starkt i Optimist (upp till tolv) där räknas ingen resultatlista men han var i topp i alla seglingar.  För övriga Askersundare var det tungt i den lätta vinden och luriga strömmen.

Lina Dahlström i Laser 4.7 låg bra till men misssade seglingar på grund av en skada.
Ebba Fredriksson och Gunnar Wistrand fräser fram som optimister på Västkusten.
Hårdare vindar

Lördagen bjöd på hårdare vind som passade de flesta Askersundare bättre. Bäst gick det för Ebba som till och med lyckades vinna segling 6 i optimist tjej. Ebba ligger nu 14 med chans på en topp 10 placering inför söndagen.

Tyvärr ådrog sig Lina en skada i sista seglingen på fredagen och blev sittande på akuten och kunde inte delta på lördagen och missar därmed chansen till medalj. Bäst bland Laser Radial så går Gustav som har en chans att gå in topp 20. Ellen som är nybliven JNM mästare har haft en tung regatta men har chans på en topp 10 med en bra avslutning. Gunnar seglar han även på topp och är konstant i täten på  upp till 12 Optimist.

Söndagen har en mycket blåsig prognos så det kommer att bli en tuff och spännande avslutning.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-11 2:14
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.