21 September 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Välbesökt julstök på Stöökagatan

Eva Sääv bjuder på smakprov på sin Aroniaglögg. Foto: Olle WidellEva Sääv bjuder på smakprov på sin Aroniaglögg. Foto: Olle Widell

Julmarknaden på Stöökagatan börjar bli tradition, en välbesökt och trevlig tillställning. Att begränsa den till en del av gatan gör att det känns lite mer ombonat och intimt.

Elna Setterqvist visar en julklapp som morfar Torbjörn Åkesson säger är till honom.
Här sitter han och väntar.

Störst var trängseln på den del av gatan som är prydd med en målad matta. Där möttes många och utbytte julhälsningar och inköpstips. Utbudet var rikligt med smidesvaror, träslöjd, godis, granbockar, bröd, charkvaror, Vätternkräftor, chokladhjul, glögg, ullprodukter med mera. Ett välordnat och lyckat arrangemang. 

Tomten delade ut tomtar

Jultomten satt vid en trafikskylt och delade ut skumtomtar ovetande om att det stod ”Pusshållplats” på skyltens baksida. Eller så visste han det och satt och hoppades. 

Promenadteatern med ”En julklapp till Tomten” fick tyvärr ställas in på grund av sjukdom. Eller vad det så att Tomten verkligen hade kidnappats? 

Denise Andersson i sin butik sålde lakrits med många olika saker.
Else Britt och Håkan Elf samt Christina och Erling Johansson låter sig väl smaka på Borgmästarinnan.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-12-15 16:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.