25 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Julgransbelysning blev ”majbrasa”

Askersunds manskör sjöng in våren i naturskön miljö.Askersunds manskör sjöng in våren i naturskön miljö.

De som hade kommit till Hembygdsparken för att möta våren, fick klara sig utan majbrasa den här gången på grund av torkan. De uppfinningsrika gubbarna i hembygdsparken hade istället dekorerat brasan med julgransbelysning som fick lov att duga som ersättning. Askersunds manskör var i alla fall på plats och sjöng de traditionella vårsångerna.

Årets vårtalare var Simon Tjärnen som ska prästvigas om några månader. Han berättade om sin bakgrund:

– Som missionärsbarn växte jag delvis upp i Afrika och har senare studerat i USA, undervisat i engelska i Kina innan jag bestämde mig för att bli präst. Jag studerar i Örebro och vi passerar Askersund när vi åker för att hälsa på mina föräldrar i Jönköping. Vi har alltid tyckt att Askersund är vackert, och för två år sedan flyttade vi hit.

Simon talade om våren som förhoppningarnas och förväntningarnas tid. Förväntningar inför den kommande sommaren, men också förhoppningar om en bättre framtid där vi bättre tar hand om vår planet och vårt samhälle.

Simon Tjärnen vårtalade i Hembygdsparken.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-01 15:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.