Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

JSM-silver till Ebba och Ellen Fredriksson

Ellen och Ebba Fredriksson på kryss under JSM 2021. Foto Daniel StenholmEllen och Ebba Fredriksson på kryss under JSM 2021. Foto Daniel Stenholm

Askersundsseglarna Ebba och Ellen Fredriksson tog hem ett silver när junior-SM avgjordes i Lommabukten.

Askersund Jolleseglare var representerade av systrarna Fredriksson  i 29.er, Henric Thunander i Laser Radial och Oliver Lindqvist i Laser 4.7. 

Säkrade medalj sista dagen

Samtliga öppnade starkt med att Oliver tog en andraplats i race 1, Henric en elfteplats och Ellen och Ebba en fjärdeplats. Tjejerna var de som lyckades bäst med att hålla i sin serie under hela regattan och säkrade medaljen under sista dagen. 

Oliver Lindqvist som hade en stark första dag kunde på grund av skada inte fullfölja regattan och slutade som nia.

Henric fortsätter med en mycket fin serie och slutar på 17:e plats. 

Junior-SM i segling samlar alla större jolleklasser och är en regatta med närmare 400 deltagare i sju olika båttyper. Årets mästerskap genomfördes i Lomma där man under tre dagar seglade elva seglingar i utmanande vågor och  kraftig vind.

Yngst i sina klasser

– Ebba och Henric tillhör de yngsta seglarna i sina klasser vilket gör deras resultat i årets JSM extra intressanta, då det är mest äldre seglare framför i resultatlistan, säger Peder Thunander, tävlingsansvarig för Askersunds jolleseglare.

– Vi har även ett antal optimistjolleseglare som visade fin form under klubbmästerskapet, så till nästa år hoppas vi även vara representerade i optimistklassen. (WA)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-26 20:40
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.