25 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Livsbejakande mor- och dotterdrama

Ann Petrén och Frida Westerdahl i mor- och dotterdrama. Foto: Sören VilksAnn Petrén och Frida Westerdahl i mor- och dotterdrama. Foto: Sören Vilks

”Jag är en annan nu” är ett relationsdrama med både svärta och humor, skapat av regissören och manusförfattaren Björn Runge. På onsdag ges föreställningen i Sjöängen.

Ann Petrén och Frida Westerdahl gör rollerna som mor och dotter i detta livsbejakande och humoristiska drama. 

Ann Petrén och Frida Westerdahl. Foto Sören Vilks

Miriam är på väg till sjukhuset för behandling och på vägen besöker hon sin mamma Claire som opererat höften. Claire pratar mest om sig själv, om sitt liv, om sin ålder, om att sluta röka. Att Miriam har cancer blir som en parentes, något hon inte riktigt tar in.

Men Miriam har bestämt sig,  både för att överleva och för att nå fram till sin mamma. Deras möten när Miriam är på väg till och från sjukhuset förändrar relationen mellan dem på djupet. Från scenen bjuds det på ett relationsdrama som blandar humor och svärta.

"The Wife"

Ann Petrén och Björn Runge har samarbetat flera gånger tidigare, bland annat vann Petrén två guldbaggar för sina roller i Om jag vänder mig om (2003) och Happy End (2011) – båda regisserade av Runge, som själv vann två guldbaggar för den förstnämnda. Björn Runge är också högaktuell och prisad för sin film "The Wife".

Tid: 20 mars klockan 19. Arrangörer är Askersunds Riksteaterförening samt Scenkonstavdelningen, Askersunds kommun.

Publiksamtal efter föreställningen

Efter föreställningen följer ett i nyinsatta arrangemang. Den som vill kan då stanna kvar för ett publiksamtal om föreställningen, om ämnen som tas upp där och kanske även om teater i allmänhet. I samtalet deltar skådespelerskan Ann Petrén. (WA)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-03-18 17:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.