Gå till innehåll
Askersund
En byggnad med exteriör i trä och en skylt där det står nalunda.

Så här ser Askersunds nya idrottshall ut som invigs nu på söndag.

Invigning av Närlunda Arena

Publicerad: 6 February 2024 14:17

Söndagen den 11 februari klockan 14.30 sker invigningen av Askersunds nya idrottshall Närlunda Arena. Invigningen sker inför en av Askersunds IBK:s innebandymatcher

I samband med invigningen blir det uppvisning i truppgymnastik av Askersunds gymnastikförening och kommunstyrelsens ordförande Caroline Dieker (M) kommer att hålla ett tal.

Den nya idrottshallen är byggd med den intilliggande Närlundahallen som förlaga, men har 300 läktarplatser, dubbelt så många som den befintliga hallen. Bygget inleddes i februari 2023 och hallen tas alltså i bruk nu ett år senare.

– I och med den nya hallens öppnande har vi nu rättat till den lokalbrist som funnits utifrån både skolans och föreningslivets behov. Det här är en del i arbetet med att nå vår vision om att det ska finnas förutsättningar för en bra vardag för våra kommuninvånare, säger Caroline Dieker (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressutskick.

Utöver invigningstal och gymnastikuppvisning blir det även godisregn innan invigningen avslutas med innebandymatchen, som startar klockan 16.00. Allmänheten är välkomna att närvara vid invigningen.

Annons

askersund