Gå till innehåll
Askersund

Ingen multiarena byggs i Åsbro, " finns inte ekonomiska möjligheter"

Publicerad: 12 June 2024 17:35

Hösten 2023 skrev Sydnärkenytt om att ett medborgarförslag om att bygga en mindre multiarena i Åsbro inkommit. Nu har svar kommit, förslaget gick inte igenom, men det kan ligga kvar i tankearbetet för framtiden, svarar Askersunds kommun.

Sydnärkenytt skrev om medborgarförslaget 15 september 2023. Platsen som föreslogs var Parkvägen i Åsbro där det står förfallna minigolfbanor i en park. 

“Vid Parkvägen i Åsbro finns det i minigolfbanor som inte används. Det ser väldigt tråkigt ut när man ser att banorna blir sämre och sämre. Jag och många andra som bor i närheten skulle vilja bygga en plan/multiarena där barn och ungdomar kan samlas för att spela boll av olika slag, åka rullskridskor eller skateboard. Jag tror att det skulle vara väldigt uppskattat då det inte finns så mycket att göra för barn eller ungdomar runt det området. Man kan även spola is på vintern. Hoppas ni tycker idén låter bra och ni skulle göra många barn och ungdomar väldigt glada om ni skulle vilja satsa på det”, skrev mannen bakom förslaget. 

Kommunens svar har nu kommit och är följande: 

“Spontanidrott, fysisk aktivitet och möten mellan människor är något som Askersunds kommun tycker är viktigt att främja. I processen med en ny översiktsplan för Askersunds kommun ligger förslaget i linje med vår politiska vilja att utveckla Åsbro. Askersunds kommun har även nya riktlinjer för lek-och aktivitetsanläggningar antagna av kultur- och tekniknämnden. Där skulle förslaget kategoriseras som utflyktslekplats eller aktivitetspark. Nästa steg i arbetet med den nya lek- och aktivitetsriktlinjen är att se över befintliga lekplatser och föreslå en handlingsplan avseende frågor om bland annat renovering och nyetablering. I dagsläget finns dessvärre inte ekonomiska möjligheter att kunna anlägga en sådan multiarena som föreslås utan förslaget kommer att finnas med som en god idé i det fortsatta arbetet med handlingsplanen som leds av tekniska förvaltningen.”

Liknande artiklar

Annons

askersund