13 July 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Husabergsudde rustar för framtiden

Här ska de nya stugorna stå. Foto: Olle WidellHär ska de nya stugorna stå. Foto: Olle Widell

De gamla röda campingstugorna vid Husabergsudde är ett minne blott. Alla är rivna och bortforslade och ska ersättas av nya.

Arrendatorn Qui Feng berättar:

– Det blir sju nya stugor som är 6 gånger 9 meter. Varje stuga har åtta sovplatser fördelade på två sovrum, el och rinnande vatten. Det finns även dusch och toalett. Sex av dem hyrs ut och en ska vi bo i själva.

– För att få banklån krävs ett längre arrendekontrakt och han har därför beviljats ett som löper på 25 år, meddelar kommunens näringslivsutvecklare Sofia Fredriksson.  

Närke Bygg Kumla står för montering och uppsättning. Det beräknas vara klart i april nästa år. Färgen blir röd med svart tak och kommer att innebära en standardhöjning.

Brevlådans placering blir en utmaning för postpersonalen.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-11 20:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.