Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
19 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Höstsalong - en eldig utställning tar form

"Hängningsgruppen" i arbete. Foto: Weine Ahlstrand

Ett tydligt tecken på att sommaren börjar ta slut är den årliga konstutställningen Höstsalong. Årets tema är ”Eld” och på lördag är det vernissage i Sjöängens konsthall.

I år deltar ett trettiotal medlemmar ur föreningen Norra Vätterns Bild-och Formkonstnärer. Och de flesta konstformer är representerade, måleri, foto, glas, textilt, metall med mera. 

"Fågeln Fenix", en textil applikation av Madeleine Swanström.

Utställningen öppnar klockan 11 lördagen den 21 augusti. Under vernissagedagen kan man även uppleva och prova på rakubränning av keramik tillsammans med konstnären Malin Blomqvist. Den aktiviteten pågår på gräsytan mellan Sjöängen och vattnet.

En vandringsutställning

”Eld” är en vandringsutställning som finns på Sjöängen till och med 19 september. Därefter flyttas den till Kulturverkstan K-ringen i Motala. Vernissage den 25 september.

I Sjöängens konsthall är utställningen bemannad lördagar och söndagar klockan 11-14. Övrig tid kontaktar man bibliotekspersonal för att komma in.

Här kan du läsa mer om Höstsalong och om Norra Vätterns Bild- och Formkonstnärer

Gruppen som hänger årets Höstsalong: Maud Andersson, Marianne Bagger, Gunilla Holländer, Kalle Bagger och Agnes Horneij. Gruppen som hänger årets Höstsalong: Maud Andersson, Marianne Bagger, Gunilla Holländer, Kalle Bagger och Agnes Horneij.
Så här? Så här?
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-20 0:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.