25 September 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Byter från sportlovs- till höstlovscup

Skyllbergs damer kom tvåa i sin egen cup under helgen. Det var ett resultat man var nöjda med. Foto: Karin Skålberg.Skyllbergs damer kom tvåa i sin egen cup under helgen. Det var ett resultat man var nöjda med. Foto: Karin Skålberg.

Under lördagen startades första upplagan av höstlovscupen som Skyllbergs IK arrangerar, en inomhuscup i futsal som spelas i Närlundahallen under hela vecka 44.

Tidigare har Skyllbergs IK arrangerat Sportlovscupen under vecka 8, men efter tio år har man nu valt att byta vecka.

- Syftet med att byta vecka för cupen är att kunna locka fler lag att delta, då vi märkt att när cupen ligger på sportlovet så har många lag redan hunnit ut och börjat träna på konstgräs. I nuläget är det svårt att utvärdera höstlovscupen men förhoppningsvis har fler fått information och vi hunnit marknadsföra den bättre inför nästa år så fler lag kommer att kunna delta, säger Skyllbergs IK ordförande Thomas Rehnström.

Foto: Privat.

Under lördagen var det damernas speldag, tio lag var uppdelade i två grupper. Skyllberg ställde upp med två lag och Skyllbergs IK Vit gick hela vägen till final där motståndet var ÖSK futsal 2.

I finalen fick man dock se sig besegrade när ÖSK futsal 2 vann med hela 7-0. Veckan kommer bjudas på olika speldagar med olika åldrar. Här kan ni läsa mer om cupen https://www.hostlovscupen.se/

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-27 15:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.