13 August 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Harge Fritid AB blev Årets företagare

Katarina Rindholt, Peter Gylling och Angelica Rosén hos Harge Fritid. Foto: Privat.Katarina Rindholt, Peter Gylling och Angelica Rosén hos Harge Fritid. Foto: Privat.

Harge Fritid AB har utsetts till Årets företagare i Askersund. Något de fick reda på under måndagen. I motivering står bland annat "Ni är ett lysande exempel för företagare i Askersund"

​Det är Företagarna i Askersund som årligen utser Årets företagare, och 2020 föll alltså valet på Harge Fritid AB. Peter Gylling och Charlie Söderblom äger företaget och Katarina Rindholt och Angelica Rosén är heltidsanställda.

Lika mycket bokningar som ifjol

Peter Gylling fastslår att läget känns bra inför den nu kommande sommarsäsongen.

- Jodå, det känns ganska bra. Man får såklart följa de råd som Folkhälsomyndigheten kommer med och det är inte alltid så lätt, men vi gör så gott vi kan. Men blir det jättemycket folk här så har vi en utmaning, säger Peter till Sydnärkenytt.

Hur ser det ut med bokningar just nu då?

- Det är ungefär som förra året, så vi är nöjda. Det är klart att man varit lite orolig, men just nu känns det ganska bra. Sen får vi ju se hur det blir när högsommaren kommer.

Har ni några fler planer på gång?

- I höst ska vi bygga sex nya stugor på ungefär 40 kvadrat vardera. Och planer finns det många av, det går att göra mycket här så möjligheterna är stora, avslutar Peter Gylling.

Tog över 2015.

Motiveringen från Företagarna i Askersund lyder som följande.

” Efter förvärvet av Harge Fritid AB, 2015 så har siktet varit solklart inställt på framåt! Ni har utvecklat denna “Nerikes Riviera” till något ännu bättre än vad det har varit. Och satt inte bara Harge på kartan utan även Askersund och hela Närke.

Med investeringar som bland annat nytt servicehus och uppfräschning av den intilliggande poolen så har ni tydligt visat att detta vill vi verkligen satsa på och utveckla för framtiden. Undra nu bara vad nästa investering blir?

Med ovan nämnda investeringar och att detta gjorts med ett bibehållet gott resultat i ekonomin så tycker vi på Företagarna att ni är ett lysande exempel på Årets Företagare i Askersund!

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-06-09 12:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.