05 December 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Har infört växelvis distansundervisning

Sjöängsskolan har infört växelvis distansutbildning för årskurs 7-9. Den huvudsakliga anledningen är personalbrist på grund av covid-19.

”Personalbristen innebär att skolan från torsdag den 19 till och med måndag den 23 november kommer att bedriva undervisning på distans växelvis för årskurserna 7-9. Under dessa dagar kommer en årskurs per dag att få undervisning på skolan”, informerar kommunen.

Under period med distansundervisning kommer eleverna ändå ges möjlighet att äta skollunch, antingen på Sjöängen eller på skolorna i Rönneshytta, Åsbro, Åmmeberg och Hammar.

Beslut om en eventuell förlängning av distansundervisning tas på måndag 23 november.

Flera skolor och förskolor drabbade

Flera skolor och förskolor i Askersunds kommun har brist på personal på grund av coronapandemin. Den huvudsakliga anledningen är Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring smittspridning av covid-19, bland annat om att vara hemma även om man bara är lite sjuk.

På flera skolor finns även personal med konstaterad covid-19.

Vädjar till vårdnadshavare

Kommunen skickar också ut en vädjan:

”Eftersom personalsituationen är ansträngd även på flera av kommunens förskolor vill vi rikta en vädjan till vårdnadshavare att om möjligt hålla sina barn hemma eller förkorta barnets vistelsetid på förskolan. Detta kan exempelvis gälla vårdnadshavare som är föräldralediga, arbetslösa, studerande eller vårdnadshavare som är hemma för att de själva är sjuka eller hemma för vård av syskon.”

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-11-19 21:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.