Gå till innehåll
Askersund / Näringsliv

Samhällsföreningen Hammarslaget saknar en mötesplats i Hammar och hoppas att måndagspasset ska locka folk till Strandvallen. Foto: Charlotta Ericsson

Hammarslaget gjorde slag i saken- på måndagar fikas det i Hammar

Publicerad: 15 November 2023 16:54

2017 stod det nya klubbhuset klart på Strandvallen i Hammar. Ett projekt som blev till genom ett samarbete med, Hammarslaget, Hammars Båt och Fritidsklubb, lokala företagare samt med stöd från Länsstyrelsen och europeiska jordbruksfonden. Samhällsföreningen har många strängar på sin lyra men det som är aktuellt just nu är måndagspasset i föreningens klubbhus på Strandvallen.
– Vi har sedan några veckor tillbaka arrangerat en fikastund varje måndag dit alla är välkomna att fika säger Kent Kaufeldt.

Samhällsföreningen Hammarslaget bildades 1994 .

– Vi var ett gäng som byggde upp det här huset för några år sedan och det blev ju bra. Vi har väldigt fin utsikt! Jag tror, utan att veta exakt just nu, att vi är 400 medlemmar i vår förening. Sedan några veckor tillbaka så har vi öppnat upp för de som vill, att komma hit och fika. Det finns ingen naturlig samlingspunkt här i Hammar. Vi saknar en affär och det blir inte så att man träffas någonstans och pratar.  Vi bestämde oss för att prova och se om det dök upp några fikasugna, säger Kent. 

– Viktigt att säga är att alla är välkomna hit, man måste inte vara medlem i Hammarslaget för att fika. Ju fler som vill komma hit desto roligare! Det är främst pensionärer som hittat hit men det har även varit en barnfamilj och ett par egna företagare här. Kaffe med ost/skinksmörgås för 20 kronor finns hos oss, berättar Thomas Karlsson. 

Besöksantalet stiger 

– Alltså Hammar ligger ju lite avsides så tyvärr kan ju faktiskt inte alla ta sig hit, vilket är synd. Men det finns helt klart ett behov av en gemensam mötesplats, inte bara för pensionärer även om de flesta av oss som är här idag är det. Men det är roligt att se att besöksantalet ökar. Första måndagen vi hade öppet för fika kom det 16 stycken och förra måndagen räknade jag till 26 stycken, säger Kent Kaufeldt.

– Vi får väl börja med upphämtning med buss och köra hit dem som inte kan ta sig hit på egen hand, det kanske vore något, säger en av fikabesökarna!

Hammarslaget är en samhällsförening som har fullt med förslag och idéer på vad de vill göra.

– Vi har pratat om att vi kanske ska bygga ett ute-gym, det är populärt, men samtidigt så får vi ju försöka fundera på om det skulle användas så pass mycket just här i Hammar, säger Kent.

– Eller så kanske vi borde göra ett elljusspår. Du ser, idéerna haglar när vi ses här på måndagar, skrattar Thomas Karlsson. 

Kent Kaufeldt och Thomas Karlsson. Foto: Charlotta Ericsson

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter / Askersund