Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Tonic från Hammar prisades internationellt

Här är de drycker som prisades från det anrika företaget, som ändå är nya inom tonic. Foto: Hammars Bryggeri.Här är de drycker som prisades från det anrika företaget, som ändå är nya inom tonic. Foto: Hammars Bryggeri.

Hammars tonic rönte stora framgångar nyligen vid internationella stortävlingen The Spirits Business Masters. Man fick flera medaljer för sina drycker. Detta fastslås i ett pressutskick.

The Spirits Business Masters är en av världens mest ansedda branschtävlingar. I tävlingarna provar en elitjury genom blindprovning sig fram bland internationella topproducenters tävlande drycker. Denna gång hölls den den första tävlingen någonsin för tonics och drink mixers.

Tävlingen lockade bidrag från hela världen.

Hammars Bryggeri tävlade med fem smaker i tävlingen. Alla blev prisade av juryn, vilket ledde till att Hammars Bryggeri kammade hem flest medaljer av alla tonics i tävlingen. I kategorin Indian Tonic vann Hammars Tonic Original guld. I kategorin ‘Smaksatta Tonics’ vann företaget hela tre guldmedaljer – för sin Pink Grapefruit & Hibiscus, Lemongrass & Mint och för den nya Elderflower Power.

Till sist vann Hammars Tonic Original Zero ett silver i kategorin Light/Slimline/Lågkalori Tonic.

– Det här är ett första kvitto på att vi verkligen hör hemma i det internationella toppskiktet av hantverkstonic. De flesta andra producenterna är alla en bra del större och mer etablerade än oss, och många är så otroligt bra, så vi är bara jättestolta, säger Robert Henrysson, VD på Hammars Bryggeri.

Framgångarna kommer säkerligen skapa ringar på vattnet.

- Tävlingen är ett viktigt sammanhang att synas i då inköpare och intressenter från 150 länder kan ta del av våra framgångar via The Spirit Business.. Även våra nya distributörer i Tyskland och Danmark kommer naturligtvis att få bra stöd av dessa framgångar i sin bearbetning av marknaden. Vi tror att de kan få sällskap på ytterligare några nyckelmarknader nu när det finns möjlighet att exporten tar fart igen efter pandemin, avslutar Robert Henrysson. (ABj)

FAKTA: Hammars Bryggeri är ett av Sveriges äldsta bryggerier, beläget vid Vätterns strand i Hammar utanför Askersund. Sedan starten för mer än hundra år sedan, på vinden till bostadshuset bredvid det nuvarande bryggeriet, har man tillverkat svagdricka, läskedryck och tappat mineralvatten enligt gamla hantverksmässiga metoder. Metoderna lever kvar än idag. De kokar sin egen sockerlag och brygger alltid små serier. Hammars Tonics är bryggeriets första steg in i den globalt starkt växande marknaden för premiumdrycker. Och hittills har bolagets tonics bara gått att få tag på i vissa butiker i Sverige.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-01 12:18
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.