29 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Hammars Tonics till alla Lidl-butiker i Sverige

En av de drycker från Hammars Bryggeri som från och med nu finns tillgänglig hos Lidls alla butiker. Foto: Pressbild.En av de drycker från Hammars Bryggeri som från och med nu finns tillgänglig hos Lidls alla butiker. Foto: Pressbild.

Hammars Bryggeri har skrivit avtal med Lidl i Sverige som gör att deras tonics kommer att börja säljas i alla butiker runtom i Sverige hos den välkända livsmedelskedjan. Starten var denna vecka.

För några veckor sedan svarade Lidl på ett upprop i Expressen från Sveriges mindre livsmedelsproducenter om att få hjälp att nå ut under den svåra tid som Covid-19 skapat. Lidl bjöd in till möte i syfte att stödja svenska småföretagare inom mat och dryck. Ett urval av dessa har nu fått möjlighet att introducera sina varor i Lidls butiker. En av de första som Lidl skrev avtal med var Hammars Bryggeri. 

Detta fastslås i ett pressutskick under torsdagen.

Två drycker utvalda

Familjebryggeriet vid Vätterns strand lanserade i slutet av förra året en serie Tonics. Hammars Bryggeri har jobbat i över två år med utvecklingen av de nya dryckerna.

– Lidl Sverige distribuerar idag produkter från runt 150 svenska leverantörer. Varor som håller hög kvalitet från svenska producenter som riktigt bra alkoholfria alternativ. Genom att nå ut i Lidls närmare 200 butiker så ger vi nu alla i Sverige en möjlighet att få tillgång till vår tonic, kommenterar Robert Henrysson, VD på Hammars Bryggeri.

"Ett spännande företag"

–  Hammars har varit på vår radar under en längre tid. Vi ser att dryckesbranschen är under stor förändring mot det lokala och närproducerade.  Det känner vi att vi vill visa upp för svenska folket, säger Malin Laurén, Inköpsdirektör Lidl Sverige.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-05-14 12:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.