09 July 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Sjötullen med en bra start i Askersund

Julia Zaaroura är en av de anställda hos hamnrestaurangen Sjötullen som haft öppet några månader. Foto: Anders BjörkJulia Zaaroura är en av de anställda hos hamnrestaurangen Sjötullen som haft öppet några månader. Foto: Anders Björk

Att öppna nytt är alltid ett vågspel, men för Restaurang Sjötullen har det gått bättre än förväntat. Detta till trots planerar man inte att ha öppet under vardagar efter sommaren, helger får räcka.

- Det gick ganska snabbt att byta inriktning och bygga om ändå, en månad ungefär tog det och då blåste vi bland annat ut köket, berättar Suleyman Celik, som tagit en snabb paus i arbetet hos Sjötullen.

Gäng örebroare som driver

Fastigheten som tidigare inhyste Beirut Lounge köptes i april av Ceki Cicek, restaurangägare från Örebro, och hela gänget som nu jobbar på Sjötullen i Askersund är örebroare med lång erfarenhet inom branschen.

"Det har gått över förväntan faktiskt", säger Suleyman om de första månaderna. Det är en fin och solig sommardag vid undertecknads besök, inte konstigt det är många besökare då kanske. Men framåt hösten och vintern då?

- Vi planerar väl bara ha öppet under helger då, jag tror inte det finns underlag för att ha öppet under vardagar med. Men inget är hugget i sten än.

Namnet Sjötullen var egentligen inte så svårt att komma på då området som fastigheten ligger i kallas för just Sjötullen. Huset sägs även vara en av Askersunds äldsta fastigheter.

- Det är ett väldigt fint namn som passar byggnaden och även passar bra in på vår nisch då vi är en typisk sjökrog som är specialiserade på fisk och kött, avslutar Suleyman Celik, innan han tar vid för att välkomna några nya gäster.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-07-31 15:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.