Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Peter vill flytta från Kårberg till Askersund

Peter Olsson sitter och väntar på skjutsen hem. Foto: Anders BjörkPeter Olsson sitter och väntar på skjutsen hem. Foto: Anders Björk

Kårberg är en fin liten ort en bit utanför Askersund. Men Peter Olsson trivs inte där. Han bodde tidigare i centrala Askersund, men numer i Kårberg. - Det finns ingenting att göra där, säger Peter.

​Det är måndag och solen skiner vid torget i Askersund. Termometern är nästan uppe på 10 +, vilket är en skillnad på 25 grader mot för bara någon vecka sedan! Mot Stadshusets fasad sitter Peter Olsson och väntar på sin skjuts.

- Jag har varit inne en sväng och handlat lite, där ute finns det inte mycket.

Hur trivs du att bo i Kårberg?

- Inte alls. Det finns inget att göra och jag känner inga där. Jag har bott där i nio månader nu ungefär, innan dess bodde jag på Norströmsgatan i Askersund.

Peter är uppväxt i Laxå, men det var många år sedan han flyttade till Askersunds kommun och har därefter blivit kvar. Att flytta tillbaka till Laxå är inget som lockar.

- Nej, nej, det är ju en ren spökstad.

Förhoppningen för Peter är att komma tillbaka till Askersund.

- Jag åker in hit med färdtjänst säkert tre gånger i veckan, jag vill tillbaka till Norströmsgatan, avslutar Peter Olsson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-22 18:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.