Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Torghallen fräschar upp och får snart granne

Så här ser det ut utvändigt. En ny hyresgäst ska snart flytta in bredvid Torghallen med. Foto: Anders BjörkSå här ser det ut utvändigt. En ny hyresgäst ska snart flytta in bredvid Torghallen med. Foto: Anders Björk

ICA Torghallen i Askersund håller på och fräschar upp sitt yttre. Och snart kommer en ny hyresgäst in i deras fastighet. - De kommer förgylla handeln, säger Mats Carlsson, handlare hos Torghallen.

Byggställningar omsluter fastigheten på Stöökagatan. Efter att ha kollat med Askersund kommun så meddelar de att det gäller ICA Torghallen. Så handlare Mats Carlsson får förklara vad det är som händer.

- Det är Torghallen som snyggar till byggnaden med nya fönster och brädfodring. Så det blir så nära nyskick som möjligt, fastslår Mats.

Varför gör ni detta?

- Dels för att fastigheten har stått lite för “fäfot” under många år, sedan så bygger vi för att hyra ut till en ny verksamhet. Just nu är det lite hemligt men det kommer att vara något som kommer att vara till nytta för handel och besöksnäringen i staden med omnejd. Vi återkommer gärna lite senare kring detta.

Hyr ni fastigheten, eller äger ni den?

- Just den delen som snyggas till och rustas äger vi själva, däremot stora fastigheten där Ica bedriver verksamhet, är vi hyresgäster i.

Hur länge har ni funnits där ni är idag?

- Vi har funnits i stora fastigheten, som hyresgäster, sedan 1970 och i den egenägda sedan 2015.Vi köpte in gamla “Molens/Nordiska fastigheten 2012, för att kunna växa i centrum. Utbyggnaden genomfördes några år senare.

När förväntas er hemlighetsfulla nya hyresgäst flytta in?

- Den nya verksamheten skall flytta in under maj och förhoppningsvis vara igång då. Så vi hoppas att uppfräschningen och det nya kommer att ytterligare lyfta Askersund, avslutar Mats Carlsson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-01 11:56
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.