Gå till innehåll
Askersund

"Vi hade nått vägs ände"

Publicerad: 5 July 2022 14:52

- Vi hade nått vägs ände och det var en ömsesidig överenskommelse, säger kommundirektör Marie Hillman om att Maria Ståhl lämnar jobbet som socialchef i Askersunds kommun och får med sig 16 månadslöner.

Det var under måndagen som Askersund kommun skickade ut pressmeddelande om splittringen. Maria Ståhl har jobbat som socialchef i kommunen sedan 2014, men hon kommer inte tillbaka efter sin nyss påbörjade semester. 

- Egentligen finns inte så mycket mer att säga än det som stod i pressutskicket. Ibland når man vägs ände i ett samarbete och det var vad som hände här, säger Marie Hillman till Sydnärkenytt. 

Överenskommelsen om att Ståhl lämnar sitt uppdrag med 16 månadslöner (1,2 miljoner kr) ska ha varit ömsesidig. I pressutskicket stod att orsaken till avslutet var att Hillman och Ståhl “ser olika på hur uppdraget ska utföras”. 

- Men det är mest helheten det handlar om. Vi behöver få in ett nytt ledarskap för förvaltningen, fastslår Hillman. 

Avgångsvederlaget på 16 månadslöner motiveras med att Ståhl haft jobbet under lång tid och att det är en ansvarsfull position. Dessutom har hon inte blivit uppsagd, utan det är en gemensam överenskommelse. 

Annons

askersund