Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 May 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Här byggs det för glasscafé i Askersund

Glasscafé på G. Foto: Olle WidellGlasscafé på G. Foto: Olle Widell

Askersundsglassen. Det är namnet på det glasskafé som inom kort kommer att öppna på Stöökagatan. Det blir både inne- och uteservering och glasstillverkning som kan ses av kunderna.

Den som ska driva det är Marie Krusell. Hon och hennes sambo kom hit från Stockholm för åtta år sedan. De drev tidigare en av glasskioskerna i hamnen så erfarenhet av sådan verksamhet finns. Marie Krusell berättar:

– När jag fick reda på att lokalerna, där före detta ”Nordiska” höll till, skulle göras om och öppnas för affärsverksamhet tog jag kontakt med ägaren Mats Carlsson. Häromdagen skrev vi kontrakt och cirka 70 kvadratmeter ska bli glasskafé.

Marie Krusell. Marie Krusell.
Runda bord och barstolar

Förutom maskiner, frysar och annan utrustning blir det runda bord och barstolar i lokalen. Hur många platser vet hon inte i dag. Det kommer även att bli uteservering. Man kan få glass i bägare eller våffla, kaffe och kylda drycker.

Glassen ska hon göra själv av lokala råvaror så långt det är möjligt. Tillverkningen skall ske öppet så kunderna kan se hur det går till. I en glassbas, ”gelato”, blandas frukter, lakrits, godis med mera in som smaksättning. Gelato (glass på italienska) är krämigare, inte så kall och lenare i smaken. Det kommer även finnas laktosfri, vegansk och sockerfri glass.

Hon fortsätter:

Öppnar i maj

– Jag har tänkt ha öppet året runt i stort sett. I sommar får jag hjälp av några tjejer som varit med tidigare. Kanske kommer vi att erbjuda efterrätter eller glasstårtor med olika teman. Jag har många idéer och tycker det ska bli spännande och kul.

Inledningsvis har hon fått stöd från leverantörer och Sofia Fredriksson, kommunens näringslivsutvecklare. Det är också en grupp kvinnliga företagare på Stöökagatan som jobbar bra ihop. Gatan är avstängd för trafik vilket gör att uteserveringarna blir lugnare.

Premiärdatum är satt till någon gång i andra halvan av maj.

Slår upp portarna i maj. Slår upp portarna i maj.
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-23 14:33
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.