Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Ann-Charlotte vill hjälpa "Maskrosbarn"

På fredagen inne på Sjöängen släppte Ann-Charlotte Svensson från Hammar sin nya bok med titeln ”Maskrosbarn, att växa genom motgång”. - Min förhoppning är att boken ska vara till hjälp för andra som är i samma situation som jag själv varit.

Ann-Charlotte Svensson med flera strängar på sin lyra.

Ann-Charlotte bor idag i Hammar men kommer från Örebro. Hon är undersköterska med inriktning på psykiatri, behandlingspedagog, beteendevetare och har arbetat inom den sociala sektorn i 20 år.

- Jag  vill uppmuntra människor och hjälpa dem att växa. Min förhoppning är att boken ska vara till hjälp för andra som är i samma situation som jag själv varit, säger författaren.

Kan tränga genom asfalt

- Alla har väl förundrats över den växtkraft som en maskros kan uppvisa när den tränger upp genom asfalten.

Ordet ”maskrosbarn” myntades av journalisten och författaren Ami Lönnroth 1987 för att beskriva barn som av olika anledningar har det svårt hemma men ändå klarar sig bra.

Har öppet i lanthandeln

Ann-Charlotte Svensson driver företaget ”Gunvor by Heart AB” i Hammar. Företaget står på tre ben: kreativ konst, personlig utveckling och socialt arbete.

En del av gamla lanthandeln i Hammar hyrs och hålls öppen på söndagar. Dit kan man komma och titta, prata och handla. Hon tillverkar även smycken av silvertråd och handmålar muggar.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2016-12-09 17:24
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.