Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
22 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Flyttar inte bara ihop utan går ihop

En fusion är inledd mellan systerföretagen Hagabergs Mekaniska och O.Bodins Maskin, båda tillverkare av gaffelspridningsaggregat. Verksamheten som fortsätter i Hagabergs Mekaniska, kommer att erbjuda sina produkter under varumärket Hagaberg. Under året flyttar man även in i nya lokaler, i Askersund.

Vi har tidigare skrivit om att Hagabergs och O.Bodins Maskin skulle flytta ihop sina verksamheter i ny lokal i Askersund. Nu går de även ihop och bildar en fusion. Detta fastslås på företaget Hagabergs hemsida.

Inflyttning till hösten

Där står att läsa.

“En fusion är inledd och den förväntas vara slutförd redan under första kvartalet. Den gemensamma verksamheten fortsätter därefter i Hagabergs Mekaniska. I och med att sortimenten i de båda företagen varit snarlika, väljer man nu också att koncentrera sig på ett varumärke – Hagaberg.

– Med fusionen ser vi bl.a. möjligheter att uppnå bättre resursutnyttjande i många delar av verksamheten och högre produktionseffektvitet, säger Stefan Carlsson Pautt, affärsutvecklingschef.

Företagets nya huvudkontor och produktionsanläggning i Askersund förväntas stå klar någon gång efter semestern, och inflyttning planeras att ske stegvis under hösten”. (ABj)

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-09 12:07
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.