Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Tre verksamheter presenterade sig

Åsbro Näringslivs frukostmöten uppskattas av många. Höstens, eller snarare sensommarens, första möte var inget undantag. Ett hundratal förväntansfulla frukostgäster var på plats för att ta del av dagens tre presentationer.

Magnus Lilja.

Magnus Lilja från Askersunds golfklubb inledde:

– I början av 2000-talet kunde man se en nergång i golfintresset i landet, men nu har intresset ökat igen, berättade Magnus.

Askersunds golfklubb som sysselsätter ett trettiotal personer, har ambitionen att bli en golfbana för hela familjen. Alla, även barnen, skall känna sig hemma. Man driver därför en golfskola för barn sedan flera år. Klubben har också köpt in ett krocketspel i proffsklass, om man vill göra något annat som avkoppling.

"Alla är välkomna"

– Det finns också planer på ett hotell vid golfbanan, berättade Magnus.
Han betonar också att restaurangen i klubbhuset inte är till bara för golfare. Dit är alla välkomna.

Därefter var det dags för Markus Lindner, biträdande varuhuschef på IKEA i Örebro. Han presenterade IKEAS företagsfilosofi:
"IKEA vill arbeta för en bättre vardag för de många människorna."

IKEA växer snabbt idag, framför allt i Kina, men Tyskland är fortfarande IKEA:s största marknad.

250 anställda på IKEA i Örebro

IKEA Örebro är ett av de mindre av Sveriges 20 IKEA-varuhus och har 250 anställda. För några år sedan kunde man läsa om en eventuell utbyggnad av varuhuset i Marieberg, men idag finns inga sådana planer enligt Markus.

Reklamföretaget NeH stod för dagens tredje presentation. Av särskilt intresse är att företaget startades i Lerbäck 1964.
Idag är man ett stort företag i branschen som bland annat arbetar med design och logistik. Företaget, som har 40 anställda, samarbetar med bland annat ICA och Bauhaus.

Fredrik Jacobsson, som stod för företagspresentationen, berättade också att de tävlingsdräkter som de svenska brottartjejerna bar under OS i Rio hade designats av NeH. Kanske bidrog det till de två bronsmedaljerna?

Håkan Bolwig lämnar över stafettpinnen

Sydnärkenytt kunde för några dagar sedan berätta att Håkan Bolwig, ledare för Åsbro näringsliv, som bland annat arrangerar de populära frukostmötena, vill kliva åt sidan efter sina fyra år i ledningen. Hans efterträdare blir Rene Francis, som vid nästa frukostmöte kommer att presentera sig och sina planer för framtiden.

Fredrik Jacobsson. NeH.
Kommentera artikeln
Publicerad: 2016-08-26 16:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.