28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

"Frågornas Herre" gav svar på Sjöängen

Kristoffer Appelqvist och Johanna Nordström. Foto: Anne HelgessonKristoffer Appelqvist och Johanna Nordström. Foto: Anne Helgesson

Publiken fick svar på många av sina frågor under en trevlig fredagskväll i Sjöängens stora salong. Det gavs klara besked om skostorlek och huruvida Skyllbergs IK möjligen är favoritfotbollslaget. Svaret på vad som är meningen med livet eller varför döden finns är dock fortfarande höljt i dunkel.

Ståuppkomikern Kristoffer Appelqvist benämner sin föreställning ett högriskprojekt. Eftersom showen bygger på frågorna som publiken lämnar in går det inte att öva eller förbereda sig. 

Humorprofilen Johanna Nordström inledde kvällen och ryckte även in som bisittare till Kristoffer när frågorna var allt för kluriga.

Underhållning, kultur eller konst

– Antingen blir föreställningen rolig och ni skrattar så att ni får kramp. Då definieras den som underhållning. Om kvällens förställning blir medioker kan den definieras som kultur. I sämsta fall blir kvällen jättetråkig och måste definieras som konst. Det finns risk att ni blir besvikna. Det bästa ni kan göra är att skruva ner förväntningarna, sade Kristoffer till publiken innan han tog sig an kvällens frågelappar.

Åsa Pitkänen tog emot lappar med publikens frågor innan förställningen började.

Både Kristoffer och Johanna hade rest till Askersund via Hallsberg med kollektivtrafik. De raljerade på ett roligt sätt över svårigheten att hitta rätt busshållplats under pågående Hallsbergsmarken utan att irra bort sig bland tovade tofflor eller fastna i pariserhjulet. 

– Hälsa Mostafa att den bästa bilen är BMW, sade "Frågornas Herre", när det stod klart att Mostafa varit tvungen att gå innan hans fråga blev besvarad. I och med det var nästan alla publikens frågor avklarade och publiken kunde gå hem, förhoppningsvis lite gladare och lite klokare än när de kom. 

– Jag gillar Kristoffer och följer vad han gör på sociala medier. Det var jätteroligt att få se honom live, tyckte Vilgot Åslund.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-06 10:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.