Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Nyinflyttad askersundare saknar simhall

En kvinna som nyligen flyttat till Askersund har hört av sig till kommunen och frågat om någon simhall ska byggas. "Det finns en reserverad plats för en simhall, men det blir inget bygge i närtid", svarar kommunstyrelsens ordförande Caroline Dieker (M)

Kvinnan som frågar påtalar i sitt mail att hon är nyinflyttad och elitidrottare. Hon gillar att träna genom både löpning och simning och frågar därför om någon ny simhall är på gång i Askersund?

Kommunstyrelsens ordförande Caroline Dieker har svarat. 

“Just nu är det ingen simhall på gång. Nästa projekt inom idrottsbyggnader är en ny idrottshall. Det vi har gjort är att reservera plats till en simhall den dag vi har råd att bygga en. En enklare variant, 4 banor, 25 meter och kanske en varmare bassäng med höj- och sänkbar botten. Mest så att barnen ska kunna lära sig simma. Men det kommer inte vara i närtid vi har råd att bygga den. 

Vi behöver prioritera lokaler till våra verksamheter, förskola och skola. Tills vidare får vi hänvisa till simhallen i Hallsberg och sommartid till fantastiska Vättern”.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-15 11:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.