Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Viggo från Skyllberg till Portugal

FOTBOLL: 17-årige Viggo Mogren leder skytteligan i Skyllbergs IK. Snart väntar ett internationellt läger i Portugal för talangfulla spelare dit han blivit utvald.

Viggo Mogren har fått prestera för att komma till Portugal. Först var han med på ett läger i Örebro där han blev utvald att gå vidare till ett läger i Danmark, som hölls den gångna helgen.

 Och från lägret i Danmark gick han vidare till Portugal. 

Mest mål i Skyllbergs nystartade seniorlag

Hans far Carl Mogren förklarar lite mer. 

Viggo Mogren med intyg som visar att Portugal väntar. Viggo Mogren med intyg som visar att Portugal väntar.

- De internationella lägren hålls runt om i Danmark, Sverige, Finland och Norge  där de plockar ut en spelare från varje årskull  som går vidare till Elite Qualificaion Camp. Så från cirka 2 000 spelare får 100 komma vidare till första campet där de sen väljer ut åtta som får komma och träna i Portugal.

- Det är en rätt stor grej att få komma och träna i Portugal på samma Academy som Ronaldo började på  för en kille från ett litet lag som Skyllbergs IK. Men det går bra för det nystartade seniorlaget i Skyllberg, som Viggo nu spelar i som förstaårs senior. I skrivande stund leder Skyllberg serien och Viggo är deras främsta målskytt och ligger trea i skytteligan i division 7, fastslår Carl Mogren.

De som handplockade Viggo vidare till Portugal är NF Academy, en portugisisk internationell akademi. Så en vecka i Portugal väntar framöver för Viggo Mogren från Skyllberg. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-02 11:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.