28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Firade Hembygdsgårdens dag

En grupp spelmän uppträdde. Både för att roa sig själva och alla andra som hade kommit till firandet. Foto: Alf AnneborgEn grupp spelmän uppträdde. Både för att roa sig själva och alla andra som hade kommit till firandet. Foto: Alf Anneborg

Den första söndagen i augusti firas sedan många år Hembygdsgårdens dag på många hembygdsgårdar runt omkring i Sverige. Så också på Norra Vättersbygdens hembygdsgård i Askersund.

Alla de olika husen var öppna för besökare och i smedjan visade föreningens smed Lennart Holmström upp sitt hantverk för intresserade besökare. 

Lennart Holmström stod vid städet och höll lågan brinnande.
Kerstin Westerling lät stickorna gå som nästan av sig själva!

I lotteriståndet kunde man vinna saker som tillverkats i hembygdsgården: stickade mössor, sockor och vantar, smidda ljusstakar, mattor och fågelholkar och mycket annat.

Kaffe och hembakt serverades på stora scenen, den som minner om bygdens store sångare Bertil Boo.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-04 18:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.