Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Fängelse för misshandel
av blivande sambo i Askersund

När ambulanspersonalen kommer till bostaden utanför Askersund finner de en kvinna som har ett kraftigt blödande sår i bakhuvudet. Det är den 20 maj i år och ambulanspersonalen tar med kvinnan till USÖ i Örebro. Under färden berättar kvinnan att hon blivit knuffad och slagen av den man som hon ska flytta ihop med.

Väl framme på sjukhuset får kvinnan sys med fyra stygn i bakhuvudet och hennes övriga skador dokumenteras.

Elva dagar senare, den 31 maj, kallas polisen till bostaden på nytt. Kvinnan berättar att hon blivit misshandlad på nytt, bland annat har den blivande sambon kastat ett glas på henne som gick sönder.

Ord mot ord

Den misstänkte mannen får åka med till polisstationen och han häktas sedan kvinnan berättat om flera händelser under perioden när den blivande sambon på olika sätt ska ha misshandlat henne.

När saken behandlas av domstolen konstaterar den att ord står mot ord eftersom mannen nekar till alla anklagelser.

Tingsrätten menar att det finns stöd, bland annat läkarintyg, för att mannen vid två tillfällen misshandlat kvinnan. Domstolen ser allvarligt på händelsen eftersom misshandeln skett i en nära relation och att den skett i det som skulle blivit parets gemensamma bostad.

Därför döms den 45-årige mannen till åtta månaders fängelse och han ska betala 21 300 kronor i skadestånd till kvinnan. Han ska också bli kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-08-18 10:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.