Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
22 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Eva ersätter Annelie som chef i Askersund

Nu är det klart med ny barn- och utbildningschef i Askersunds kommun. Den 2 augusti börjar Eva Gustavsson på tjänsten och tar därmed över efter Anneli Döragrip, som haft uppdraget som tillförordnad förvaltningschef i snart två år.

Detta fastslår Askersund kommun via ett pressutskick.

Eva Gustavsson kommer närmast från motsvarande tjänst i Tibro kommun och det blir på sätt och vis en hemkomst att börja jobba i Askersunds kommun för henne.

“Stor tillgång för vår kommun”

– Jag bor i Hammar sedan 2014 och har bott i Askersunds kommun ända sedan 1997. Med den utveckling som sker inom skolområdet i kommunen just nu, med en ny mellanstadieskola som byggs bland annat, tycker jag att det ska bli väldigt spännande att ta mig an det här uppdraget, säger Eva Gustavsson.

Eva Gustavsson kommer ursprungligen från Linköping och är utbildad inom stats- och rättsvetenskap. Hon fyller 55 år i år och har en bred yrkesbakgrund, hon har tidigare arbetat inom gymnasievärlden, men även med arbetsmarknadsfrågor och som verksamhetschef på vårdcentral.

Barn- och utbildningschef i Tibro kommun har hon varit sedan 2019.

– Vi välkomnar Eva till ett spännande och viktigt uppdrag i Askersunds kommun. Hennes breda och långa erfarenhet som chef och ledare inom olika verksamheter, kommer vara en stor tillgång för vår kommun, säger Marie Hillman, kommundirektör i Askersunds kommun.

– Jag tycker det är jätteroligt att välkomna Eva till barn- och utbildningsförvaltningen och ser fram emot att samarbeta med henne. Samtidigt vill jag tacka Anneli Döragrip för hennes viktiga arbete under den period som hon har varit tillförordnad barn- och utbildningschef, säger Johanna Martin (M), ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-08 12:16
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.