Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 070-557 67 92

En kväll med Tommy Körberg

Lördagskvällen hade cirka 500 personer vikt åt en konsert med Tommy Körberg. Han åtföljdes av Carl Flemsten som är en pianist med stor och bred repertoar, gedigen erfarenhet och rutin och utbildad vid Kungliga Musikhögsskolan i Stockholm.

I programmet kunde man läsa. ”Det blir ett axplock från hans långa karriär, blandat med Tommys omisskännliga humor. Vi får lyssna till hans fantastiska röst, höra historier, bli berörda och hela kvällen blir en kväll att minnas”. 

Och visst stämde den programförklaringen! Han både bjöd på och drev med sig själv. Han har en 50 år lång karriär bakom sig som schlagersångare, melodifestivalvinnare, skådespelare och musikalartist. 

T körbergTommy körberg underhöll  på Sjöängen. Foto: Warner Music.
Axplock

En estradör är en blandning av sångare och skådespelare som iscensätter en historia, sångtext eller berättelse till enkelt ackompanjemang. Under en och trekvarts timme fick publiken njuta och trollbindas av denna estradör och hans pianist som tillsammans fyllde Sjöängens stora scen. 

Ur det axplock av sånger som framfördes nämns här några, ”Jag är fattig bonddräng”, ”The winner takes it all”,” Längtans blå blomma”, ”Vi spelade kula en dag”, ”Stad i ljus”, ”Anthem” ur Chess, ”Bro över mörka vatten”, ”Fait accompli” och ”Om du bara tror på mig”.

Publiken var entusiastisk och kunnig. Sånger som inte presenterades innan, kände publiken igen när de första ackorden tonade ut och ett sus av förväntan kunde höras. Tommy Körbergs mellansnack uppskattades likaså. Vi fick höra vad det stod på hypokondrikerns gravsten, några limerickar av Hasse Alfredsson, att om äktenskap inte fanns skulle de flesta män tro att det inte var något fel på dem, att han själv alltid tackat nej till droger men att de inte hade lyssnat på honom.

Spelat på Skyllberg

Tiden gick fort och plötsligt var konserten över. Publiken tackade med stående ovationer och applåder. 

I samband med Skyllbergs bruks 650-års jubileum 1996 ringde Gustav Svensson upp Tommy Körberg och frågade om han kunde komma till Skyllberg. Tommy Körberg tvekade lite och frågade:

– Har du flygel?

– Jag har fem varav fyra står ute, blev svaret. 

Då tvekade inte artisten längre utan kom med pianist och sjöng vackert i parken inför en stor skara lyssnare.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-16 20:06
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.