25 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

En försmak av årets konstrunda

– Blir det bra så här? Anders Holm och Wiveca Robson i Norra Vätterns Bild och Formkonstnärer testar.– Blir det bra så här? Anders Holm och Wiveca Robson i Norra Vätterns Bild och Formkonstnärer testar.

Norra Vätterns Konstrunda är ett återkommande vårtecken. I år pågår konstrundan 4-5 maj. Under de två dagarna öppnar 111 konstnärer upp sina ateljéer och verkstäder för allmänheten.

Inte bara tavlor.
Konsten att hänga konst.

Konstrundan sträcker sig från Åsbro i norr till Grepstad söder om Motala. Och det är medlemmar i Norra Vätterns Bild och Formkonstnärer som arrangerar och ställer ut.

Planera sin egen konstrunda

Redan i morgon (27 april) klockan 11 invigs de två presentationsutställningar som alltid hålls i samband med Konstrundan. Det är i Sjöängens konsthall i Askersund och i Kulturverkstan K-Ringen i Motala. Här kan besökarna få en egen bild av vilka konstnärer och konsthantverkare som deltar och på så sätt planera sin egen besöksrunda. 

– Alla deltagare är representerade på båda utställningarna. Många av dem kommer också att finnas på plats under prepresenationsutställningens öppetider, berättar Gunilla Holländer i Sjöängens ”hängningsgrupp”.

Gruppen hade en diger uppgift under fredagen, dagen innan vernissagen. Oljor, akvareller, fotografier, glas, keramik, textilier, med mera, sammanlagt 111 alster, ska presenteras på ett smakfullt sätt.

Konsthallarna är öppna lördag 27 och söndag 28 april samt 1 maj. Själva konstrundan pågår 4-5 maj klockan 10-18.

Elisabeth Almestål ingår i "Hängningsgruppen".
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-26 13:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.