14 August 2020
Tipsa: 070-557 67 92

"Saknas aktiviteter för unga i Askersund"

Det saknas platser att aktivera sig för barn och ungdomar över sju år i Askersund. Det tycker Tina Pedersen som vill se att kommunen bygger en aktivitetspark.

Tina Pedersens förslag publiceras här för läsning.

“Jag vill komma med en önskan om en aktivitetspark för barn och ungdomar här i vår stad. Något för barn som inte vill sitta inne, utan vill vara ute.Jag har två barn på 9 &10 år. De brinner för att åka skateboard och kickbike, klättra och vara ”vågade”.

Så fort våren kommer och man vill ut så packar vi våra väskor och cyklar och åker till närliggande kommuner som erbjuder detta.Vi har avverkat många parker och anläggningar genom åren och denna sommar. Men är det inte meningen att Askersund ska erbjuda barnen detta? Det gör mig inget att åka med barnen, men det skulle ju underlätta och slippa åka. Finns många ungdomar som jag vet har detta intresse. Många föräldrar som har samma dilemma. Det finns inget för åldersspannet från cirka sju år att göra i Askersund. Det finns en jättefin lekpark i “Oden”, men den är för små barn.

Det finns två ramper på Närlunda men den är totalt värdelös om jag får säga så, den är liten och finns inget utrymme att åka. Känner mig just nu ledsen och trött på att barnen har inget här. Jag vill bo här, jag älskar Askersund, men för en barnfamilj finns det inte mycket. Det pratas om det, många är less på att ni inte lyssnar. Jag och flera har skickat in förslag om något för barnen, men vi får inget gehör alls.

Det enda svar vi fått är pengabrist. Man känner att pengarna läggs ibland på saker som exemepelvis kulturen, musikskolan men alla är ju inte en del av det. Alla har inte samma intresse. Vi behöver något som gör att barnfamiljer vill stanna, nåt som lockar människor från andra kommuner att komma hit likväl som vi åker kommer ju andra komma hit Jag kan personligen försöka få sponsorhjälp om det behövs, Men Askersund behöver detta”

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-28 11:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.