Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Dömd för att ha tagit nyckel från mopedkille

Den fjärde maj förra året såg en man hur några ungdomar körde moped på löparbanorna vid skolan i Åsbro. Mannen blev irriterad och i samband med att en av mopedkillarna körde omkull tog mannen nyckeln från mopeden. Sedan åkte han hem men kom tillbaka efter cirka 10 minuter.

Då uppstod ett bråk mellan mannen och mopedkillen, bland annat tog mannen hjälmen från mopedkille medan den unge tog mössan från mannen. Den unge mopedkillen hävdar också att han fick en spark i magen av mannen.

När saken prövades av tingsrätten nyligen är det uppenbart att mannen gjort sig skyldig till egenmäktigt förfarande när han tog nyckeln från mopedkillen. Själv säger mannen att han bara skulle behålla nyckeln tills pojkens föräldrar kom till platsen. Men tingsrätten anser att det är oförsvarligt att åka från platsen.

Inlät sig i bråk

När det gäller sparken och om det var frågan om en misshandel resonerar domstolen så här:

”Tingsrätten bedömer genom främst vittnenas uppgifter styrkt att mannen sparkat mot mopedkillen. Det är dock oklart var sparken träffat, på vaden, på låret, på höften eller på magen. Redan av detta skäl ska då påståendet om misshandel ogillas. Det är dessutom så att mopedkillen, genom att tjafsa och ta mannens mössa, själv inlåtit sig i bråk”.

Därför frias den 50-årige mannen från misstankarna om misshandel. Men han döms alltså för egenmäktigt förfarande till 30 dagsböter à 150 kronor och han ska betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-29 11:35
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.