Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Askersunds nya bana i discgolf invigdes

Den nya banan finns vid Väderkvarnsbacken. Här är första hålet. Foto: PrivatDen nya banan finns vid Väderkvarnsbacken. Här är första hålet. Foto: Privat

Trots det dåliga vädret dök det upp många som ville spela discgolf när Askersunds nya bana invigdes under lördagen. - Vi tyckte det var fantastiskt roligt att äntligen inviga banan, säger Ricky Öhlin från Askersunds Discgolf Sällskap.

Banan är till stor del sponsrad av lokala företag. Dessutom har Riksidrottsförbundet och SISU varit med och stöttat. 

Ricky Öhlin, ordförande i föreningen, klipper bandet. Ricky Öhlin, ordförande i föreningen, klipper bandet.

Kommunen har bidragit med marken och arbetet med röjning, grävning, trappbyggnation etc har gjorts av ideella krafter, medlemmar med familj och vänner.

- Banan har varit tillgänglig att spela på en tid redan då vi ville att de som bor i närheten får första tjing, numera är den också upplagd på nätet så vem som helst kan hitta den. 

- Invigningen var mer symbolisk med bandklippning och ett litet tal. Men det var ändå fantastiskt roligt att äntligen få inviga banan. 

- Målet var en nybörjarvänlig, men ändå tekniskt utmanande bana för veteraner inom sporten och det känns som vi har lyckats med det, avslutar Ricky Öhlin. 

FAKTA: Banan har 9 hål. Dess längsta hål är 129 meter och det kortaste 47 meter. Banans par är 28, det är ett par 4 och resten par 3. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-13 12:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.