Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 070-557 67 92

De räds inte ett iskallt dopp

Vinterbadare Mattias Mattsson. Foto: Olle WidellVinterbadare Mattias Mattsson. Foto: Olle Widell

Kylan och frusna sjöar lockar till olika vinteraktiviteter. De flesta ovanpå isen. En del tar sig under densamma.

Under en promenad torsdagen 12 februari stötte undertecknad på två män som med bestämda steg kom nerför backen vid EFS-s sommarhem vid Gålsjön. Den ene hade en yxa i handen och med den högg han bort den nattgamla is som lagt sig som ett lock i ett upphugget hål vid bryggan. Där fanns en stege som ledde ner i vattnet.

Utan att tveka började de ta av sig kläderna, och utan rop och skrik sänkte de ner sina kroppar i vattnet. De hade mössa, vantar och badskor på sig. Ingen av dem for upp hastigt ur vaken utan stod kvar på stegen och såg ut som de njöt av tillvaron.

Vinterbadare Niila Klingvall. Vinterbadare Niila Klingvall.
En vana på lunchrasten

Det var två arbetskamrater, Mattias Mattsson och Niila Klingvall, som gjort till vana att på lunchrasten ta en promenad och gå hit och vinterbada. De hade börjat 12 januari och tyckte att de piggnade till av badandet. Det satte fart på endorfinerna och så klarade de av eftermiddagen bättre. De kommer att fortsätta så länge de arbetar på hemmaplan i Askersund.

Det finns ett stort intresse för vinterbad i Askersund, olika kompisgäng träffas på utvalda platser och njuter.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-02-12 9:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.