Gå till innehåll
Askersund / Friidrott

Börje Nordin tittar fram bakom flaggan vid en tidigare tävling. Foto: Olle Widell

Åsbro och Stocksäter samarbetar på bästa sätt

Publicerad: 20 November 2023 17:29

På lördag anordnar Åsbro GOIF och Stocksäters IF inomhustävling. Det är den tävling med flest antal starter för en dag i hela Sverige. - Inte dåligt av två småklubbar i Sydnärke att ligga bakom det, säger arrangören Börje Nordin.

Tävlingen, som går under namnet Triumfglasspelen, avgörs i Tybblehallen i Örebro. I Sydnärke finns ingen inomhushall för friidrott. Tävlingen har funnits i många år nu och skaffat sig ett bra rykte. 

Runt 1 500 starter väntas

-Det är 20:e året i rad vi (Åsbro) och Stocksäter ordnar den tillsammans. Tävlingen har hetat lite olika genom åren, men alltid varit i Örebro och anordnats kring samma helg av våra klubbar, säger tävlingsarrangören Börje Nordin. 

Deltagarna till årets tävling är mellan 7 och 62 år. Totalt uppskattar Börje Nordin det till 750 olika deltagare. Sammanlagt är det alla fall 1 501 starter till olika klasser anmälda. Vissa är med i flera klasser. 

Under utesäsongen ordnar Åsbro och Stocksäter en annan stor tävling i Marsspelen på Transtensvallen. Arkivbild: Viktor Edholm.

-Alla upp till elva år som är med får en medalj oavsett placering. För deltagare över den åldern är det ettan, tvåan och trean som får medalj, säger Börje Nordin som vill tipsa om ett världsrekordförsök som kommer äga rum.

-En deltagare som heter Håkan Eriksson från Malung ska försöka sätta världsrekord i herrar 60 på en engelsk mil. Rekordet ligger på 4:30 nånting. Håkan är en före detta elitorienterare. 

“Skaffat oss ett bra rykte”

De grenar som anordnas under lördagen är 60 meter, 200 meter, längdhopp, tresteg, stavhopp, höjdhopp och kula. Runt 80 funktionärer behövs för att klara av arrangemanget. Nästan alla dessa kommer från Åsbro eller Stocksäter. 

-Det är klart att tävlingen innebär en bra inkomstkälla för våra klubbar. Vi har en del utgifter som inköp av medaljer och hallhyra till exempel, men det blir ändå ett bra plus, förklarar Börje. 

Första starten går klockan 09:30 och den sista räknar man med klockan 20:00. 

Att två mindre föreningar som Åsbro GOIF och Stocksäters IF kan samarbeta om att arrangera landets största inomhustävling i friidrott för en dag är såklart ett tecken på stort kunnande och erfarenhet. 

-Vi har hållit på i många år och skaffat oss ett bra rykte. Det är därför så många kommer tillbaka. Men så här många anmälningar som i år har vi aldrig tidigare haft. Det känns fantastiskt kul att Åsbro och Stocksäter kan göra detta tillsammans, avslutar Börje Nordin från Åsbro GOIF.

Kommentarer

1 december 2023 tas möjligheten att kommentera artiklar tillfälligt bort. Kommentarerna beräknas vara tillbaka i ny tappning i början av 2024.

Annons

Nyheter / Askersund