27 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Bekräftade fall av covid-19 i Askersund

Askersunds kommun har tidigare varit förskonad från positiva testade inom covid-19 för vård och omsorg. Men nu har de första fallen kommit vilket fastslogs under torsdag kväll.

Under torsdag kväll fick Askersunds kommun besked från regionens smittskyddsenhet att prover från brukare på ett särskilt boende i kommunen har konstaterad smitta av covid-19.Det är de första bekräftade fallen av smitta hos brukare inom kommunens vård och omsorg. Tidigare har Askersund varit förskonade, att jämföra med exemepelvis Kumla, Hallsberg och Laxå som alla haft såväl flera dödsfall som smittade inom kommunens vård och omsorg.

– Vi kommer inte att informera allmänt om vilka boenden eller avdelningar det gäller, detta för att smittade personer inte ska gå att identifiera. När någon har blivit smittad hör vi av oss till den personens anhöriga, säger Maria Ståhl, socialchef i Askersunds kommun, i ett pressutskick.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-05-08 12:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.