28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Chris Kläfford trollband Sjöängen

Chris Kläfford kom till Askersund. Foto: Anne HelgessonChris Kläfford kom till Askersund. Foto: Anne Helgesson

Chris Kläfford med band. Så stod det på affischen som även visade en bild på artisten. Den informationen räckte för att fylla stora salongen i Sjöängen till sista plats. Från att under många år uppträtt på pubar och på mindre scener till att bli 2017 års Idolvinnare och semifinalist i America's Got Talent 2019, det kan man verkligen kalla en resa. Och nu hade han landat i Askersund.

Kvällens konsert inleddes med att bandet först kom in på scenen. Det bestod av Rolli Forsman på gitarr, Andreas Lockström bas, Magnus Lindberg trummor och Jonas Öijvall klaviatur.  

Till publikens jubel kom så Chris Kläfford in på scenen och började med att sjunga ”Something like me” och ”Sober”. Vidare framfördes ”Treading water”, ”Safe place” och ”Cold at the altar”. Den sistnämnda sjöng han på sin gammelfarmors begravning.

Chris Kläfford med band på Sjöängens stora scen.

Så följde den sång som tagit honom längst och som blivit hans stora genombrottslåt, ”Imagine” av John Lennon. Chris Kläfford tyckte det var synd att han inte hade möjlighet att tacka honom för hjälpen. Det var den sång som fick mest applåder och som fick många i publiken att hålla upp sina mobiltelefoner. Har du inte hört hans version så finns den på Youtube, rekommenderas varmt. 

Han blandade egna låtar med andras och berättade hur de egna kommit till och om Idoltiden. Publiken satt som trollbunden och njöt. Chris Kläfford och bandet fyllde scenen och luftrummet. Han har en vacker ton och varierar röstläge och intensitet från nästan ohörbart till att få salongen att vibrera. 

Efter extranumren, ”Halleluja”och ”What happened to us”, slutade konserten med stående ovationer. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-29 21:12
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.