26 September 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Liten skördemarknad lockar stor publik

Karin Falkenström säljer lokalproducerat.Karin Falkenström säljer lokalproducerat.

Lite höstruggigt väder skrämde inte bort besökarna till Den lilla Skördemarknaden i Svinnersta. Redan innan start var det gott om folk i och runt det lilla vackra kulturkapellet.

På gården såldes morötter, pumpor, gurkor och allsköns närproducerade varor. Från smedjan spreds röken och doften från stenugnsbakat äppelbröd med russin och muskovado. Här visades också konsten att brygga eget öl.

Käpphästhoppning

Grillad korv med bröd och fika serverades med coronaförsiktighet. Bollekar, bågskytte och yxkastning erbjöds också för den som ville. Och käpphästhoppning. Den som ville kunde även köpa sig en egen häst, alltså käpphäst.

Traditionsenligt visade Per Falkenström hur det går till att valla får med hund. En uppvisning som alltid lockar stor publik. Lika traditionsenligt bjöd Hélène Nevers de yngsta på dockteater inne i kapellet. Den frivilliga entréavgiften gick till cancerfonden.

Arrangör av Den lilla Skördemarknaden är Svinnersta-Tjälvesta byalag.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-13 12:50
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.