Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 June 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Stjernsunds butik flyttar närmare slottet

Annette Reistadsmo utanför byggnaden där Stjernsunds butik öppnar. Foto: Anders BjörkAnnette Reistadsmo utanför byggnaden där Stjernsunds butik öppnar. Foto: Anders Björk

Stjernsunds Gårdsbutik flyttar till ny lokal där man öppnar under tisdagen. Det blir dock en flytt på "bara" några hundra meter, till en gammal ladugård. - Det känns jättespännande, säger Annette Reistadsmo.

Det är ingen jättelång flytt det handlar om, inte om man ser det ur en geografisk synvinkel. Stjernsunds Gårdsbutik flyttar några hundra meter från sin tidigare boning närmare slottet, in i vad som tidigare varit en oxladugård.

Öppnar för bättre samarbete

– Det har varit målet i flera år att flytta hit, men sen har det kommit andra saker emellan. Dels är byggnaden här väldigt fin och som gjord för en gårdsbutik, sen kan vi få lite mer samarbete med slottscaféet och slottet genom att ligga närmare och dra nytta av varandra, säger butiksansvarige Annette Reistadsmo.

Bredvid byggnaden där gårdsbutiken nu kommer ligga börjar grusgången till slottet Bredvid byggnaden där gårdsbutiken nu kommer ligga börjar grusgången till slottet

​En annan anledning som nämns är att gårdsbutiken tidigare länge legat bredvid hönshusen, och med tanke på fågelinfluensan är det bra att kunna flytta iväg en bit och inte ha butiken och hönshusen alldeles bredvid varandra.

Byggnaden som man flyttar in i är från allra första början en ladugård. Bland annat har oxar huserat här för väldigt länge sedan och byggnaden går därför under namnet “Oxladugården”. De senaste åren har det fungerat som lagerplats.

“Som att börja om från början”

Nytt golv och nya väggar är nu lagda och man öppnar redan under tisdagen.

– Imorgon klockan 10 kommer vi att öppna här. Egentligen skulle vi velat haft en stor invigning med bandklippning och grillat hamburgare utanför, men vi struntar i det på grund av corona, och jag tror att folk hittar hit ändå, säger Annette som fastslår att utbudet kommer vara detsamma som tidigare.

Till vänster går man ut och till höger går man in. Till vänster går man ut och till höger går man in.

​Den “gamla” butiken kommer nu bli yta för kontor, konferens och lager.

– Det känns otroligt spännande! Jag har inte kunnat sova på ett par dagar och var här klockan 5 i morse. Det blir lite som att börja om från början kan man säga med att starta upp något nytt, avslutar Annette Reistadsmo

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-05-31 18:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.