13 August 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Leif ställer ut sina bronsverk

Leif Månssons utställning finns att beskåda vid Sjöängen till 5 januari. Foto: Alf Anneborg.Leif Månssons utställning finns att beskåda vid Sjöängen till 5 januari. Foto: Alf Anneborg.

I lördags var det vernissage för årets sista utställning i Sjöängens konsthall i Askersund. Örebrokonstnären Leif Månsson var på plats med sina bronsgjutningar.

Månsson, som är självlärd, har arbetat med bronsgjutning i tjugo år har haft flera olika utställningar i länet genom åren. Han beskriver sitt arbete så här:

Leif Månsson.

- Jag tar först fram en modell en prototyp i trä. När jag är nöjd med mitt arbete väntar gjuteriet där skickliga hantverkare tillverkar en form i sand. Gjutningen sker vid cirka 1150 grader. Efter svalning vidtar efterbearbetning som kapning och slipning. Med syror patineras objektet och slutligen vaxas det.

Leif Månsson arbetar också med andras idéer och uppslag. Som modellsnickare utför han arbeten för industrin och samarbetar med olika konstnärer vid offentliga uppdrag. Utställningen pågår till den 5 januari nästa år.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-30 17:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.