Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
26 November 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Bröder häktade för mordförsöket i Askersund

De fyra män som i fredags anhölls för mordförsök i Askersund är nu alla häktade på den högre misstankegraden, sannolika skäl, för dådet. Två av personerna är från Kumla, en från Askersund och en från Sköllersta.

Det var under fredagen, på morgonen, som larmet om dådet inkom. 

En svårt skadad person i 35-års åldern påträffades då av en förbipasserande i anslutning till en bostad. Fyra personer i 20-30 års åldern kunde några timmar senare gripas i centrala Askersund. 

Två bröder från Kumla häktade

En av personerna anhölls på sannolika skäl för mordförsök medan de andra tre fick rubriceringen skäligen misstänkt, vilket är den lägre graden av misstanke. Men nu har rubricering ändrats så att alla fyra är häktade på sannolika skäl. 

- Det är en bedömning som gjorts beroende på vad som framkommit i utredningen, men vad som framkommit vill jag inte uttala mig om, säger Elisabeth Andersson, som är åklagare och förundersökningsledare.

Elisabeth kan alla fall fastslå att alla fyra är dömda för brott sedan tidigare. 

En av personerna ska vara skriven med bostadsadress i Askersund, en i Sköllersta och två i Kumla. De som är från Kumla är bröder. 

“Fått lämna sjukhuset”

Hur mår brottsoffret?

- Efter omständigheterna bra. Han hade allvarliga skador, men har fått lämna sjukhuset nu, konstaterar Elisabeth Andersson.

Vad som låg bakom dådet är inget Andersson vill uttala sig om, även om man har en bild av detta. Utredningsarbetet fortsätter nu genom att bland annat kontrollera telefoner och kläder, undersöka brottsplatsen och prata med vittnen. 

- Om två veckor kan vi väcka åtal, eller så begärs det då förlängning av tid för att kunna väcka åtal längre fram, det är ganska vanligt, avslutar Elisabeth Andersson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-11-16 14:34
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla